ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Το Σκαμνέλι είναι σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 1.200 μ. Είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο χείμαρρους για να προστατεύεται από τους ανέμους. Η περιοχή βόρεια έχει χαμηλή βλάστηση με πλούσιους βοσκότοπους. Δυτικά, δεσπόζει ο χαρακτηριστικός βράχος – φιγούρα του χωριού, το ΡΑΔΙΟ, θεόρατα βράχια και ανάμεσά τους πανύψηλα αιωνόβια δένδρα, μοναδικό θέαμα !
Στα πόδια του η περιοχή, το Σελιό, είναι γεμάτο από δένδρα κυρίως Κρανιές, ενώ στην Ανατολική του πλευρά περιτριγυρίζεται από μικρό δάσος με πεύκα και έλατα, τα οποία σύντομα θα ενώσουν το χωριό μας με το απέραντο και πυκνό δάσος που εκτείνεται προς αυτήν την πλευρά.
Η τοποθέτηση του χωριού είναι πανοραμική και ο επισκέπτης απολαμβάνει από όλα τα σημεία μοναδική και ποικίλη θέα. Τα βράχια δένουν αρμονικά με τη πλούσια ή γυμνή βλάστηση της περιοχής και χαρίζουν μοναδικές ζωγραφιές !
Η εναλλαγή και η σπάνια ομορφιά του ανεπανάληπτου ορεινού τοπίου της περιοχής, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να απολαύσουν περιπάτους, μικρούς ή μεγάλους, να γευτούν την περιπέτεια της φύσης, να ανέβουν ψηλά στις βουνοκορφές ή να βρουν ξεκούραση και γαλήνη κάτω από σκιερά αιωνόβια δέντρα !